Община Пирдоп подлага на обществено обсъждане предварителния проект на Генерален план за организация на движението (ГПОД). Предоставя се 30-дневен срок, считан от датата на публикуване на настоящото съобщение, за предложения и становища по Проекта.
 
Всички заинтересовани страни могат да се запознаят с предложенията на Изпълнителя на ГПОД по схемните решения в приложението.
 
Повече информация и подробности по схемите на предварителния проект на ГПОД могат да бъдат получени в Общинска администрация – Пирдоп, пл. „Тодор Влайков " №2, ет. 1, стая № 2 всеки работен ден от 10 до 12 ч.
Писмени становища, мнения и коментари могат да се изпращат, както следва:
 
на хартиен носител:
- адрес: гр. Пирдоп, пл. „Тодор Влайков " №2
относно: „Предварителен проект на Генерален план за организация на движението"
 
по електронен път:
- на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
относно: „Предварителен проект на Генерален план за организация на движението"
 
Настоящият проект съдържа съществуващата организация на движението за територията на града и с.Душанци. Той е основа за усъвършенстване на системата за регулиране на движението в зависимост от интензивността и характера му, при конкретните особености на застрояване на населеното място.
 
При изработването на ГПОД се измерват параметрите на движението, изследват се основните закономерности на транспортните потоци и причините за възникването и формирането им, степента на използване на транспортните площи и прилежащите им територии, и се обследва регулирането на движението. Важен аспект е определянето на конфликтните точки в движението и изследването на причините за възникването им, с цел отстраняване на рискове за безопасността.
 
С изготвянето на Плана се цели да се подобрят условията за безопасност на движението и намаляване на пътния травматизъм по уличната мрежа на Община Пирдоп, както и подобряване пропускателната способност на уличната мрежа и намаляване задръжките на автомобилите по кръстовищата. Предвижда се и подобряване на екологичните условия.
 
Attachments:
Download this file (GDPO.rar)Генерален план за организация на движението[Генерален план за организация на движението]11134 kB