DSC 1006

В рамките на „Влайкови дни 2024“ в гр. Пирдоп беше представена книгата „Житие и битие на арт терапевта“ на издателство „Институт за терапия и експресивни изкуства“. Изданието бе презентирано пред пирдопска публика от Русана Гаджанова - психолог, арт терапевт и съавтор на сборника.

Книгата е колективно дело на Разказвач в лицето на доц. д-р Александра Иванова и 14 арт терапевти. Това е третият проект на програма за следдипломна квалификация, който се реализира под формата на сборник и събира в едно текстове от различни хора, преминали обучението си в нея. Общата им цел е да споделят опитности от сферата на професионалното приложение на арт терапията.

Книгата отговаря на въпроса може ли изкуството да лекува раните от миналото и разкрива някои от най-интересните методи на работа в арт терапията у нас. Авторите на сборника предоставят безвъзмездно част от тиража на институции и организации, работещи за психичното и физическо здраве на хората. Средствата от продажбата на останалите книги ще се използват за подпомагане развитието на арт терапията в България.

В края на представянето желаещите имаха възможност да участват в уъркшоп и да си закупят екземпляр от книгата, лично подписан от г-жа Гаджанова. Благодарност за участието й във „Влайкови дни“ от името на Община Пирдоп поднесе зам.-кметът Милена Мачканова.