DSC 0865

Златка Кънева goldy – талантлива поетеса и кмет на с. Душанци, представи пред публика втората си авторска стихосбирка “Пробуждане на неспокойната”. Събитието се състоя на 15 май в Ритуалната зала на гр. Пирдоп като част от празничния календар на „Влайкови дни ‘2024.

Стихосбирката бе представена като книжка-проект с три каузи: насърчаване на четенето, подкрепа на млади таланти и популяризиране на дарителството. Съдържанието е разпределено в няколко цикъла – Пробуждане на паметта, Неспокойната в мен, Жени неспокойни – красива любов и Седмичен вечен синдром.

В подкрепа на обявените каузи, дизайнът на корицата е дело на младата и талантлива Александра Кънева, ученичка от 11 клас в СУ „Саво Савов“, паралелка по компютърна графика.

Част от средствата от продажбата на книгата ще бъдат разпределени като дарения за честването на 150 г. от рождението на именития ни съгражданин Никола Пушкаров, за подкрепа на млади хора и за бъдещия проект на авторката – Академия „Успехни се“, който ще бъде реализиран на по-късен етап.

Златка Кънева обяви на търг ръчно изработена книга от рециклирани материали, съдържаща избрани стихове от новата й стихосбирка. Началната цена за уникалното творение е 100 лв., като наддаването ще продължи до Коледа. Събраните средства също ще бъдат предоставени за честването на Никола Пушкаров.

Творческата среща премина в приятна и приятелска атмосфера. Кънева разказа за избора на теми в нейните стихотворения, за музите, които я вдъхновяват, както и за процеса на писане. Тя прочете избрани стихове от „Пробуждане на неспокойната“ и показа сборници, в които е имала участие в национален мащаб.

В края на срещата се проведе томбола с участието на всички присъстващи. Изтеглените участници получиха екземпляр от стихосбирката и други творчески предмети.

Авторката изказа благодарност на Община Пирдоп за подкрепата и на спонсора на стихосбирката „Аурубис България“ АД. Кметът Ангел Геров й поднесе поздравления и красив букет с пожеланието за бъдещи творчески проекти, успех на новата стихосбирка и на каузите, които подкрепя.