IMG 20240411 101639

За поредна година Община Пирдоп и Група ГЕОТЕХМИН проведоха залесително мероприятие от инициативата „Нашето зелено утре“, част от Благотворителна програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Инициативата има за цел да реализира проекти за облагородяване на региона и да подпомага развитието на общините в Средногорието.

В уречения час на 11 април, по бул. “Цар Освободител” бяха засадени 35 бр. фиданки от вида пъстролистен ясенолистен клен. В засаждането на дърветата участваха кметът на Пирдоп Ангел Геров, д-р инж. Ивайло Николов - генерален директор на „Елаците-Мед“, инж. Иван Кунчев - директор „Обогатителен комплекс“, служители от общинска администрация и компаниите дарители.

Кметът Ангел Геров благодари на Група ГЕОТЕХМИН за дарението и заяви, че с днешната залесителна кампания започва обновяването на дървесните видове по главната улица в града. Новите фиданки ще заемат мястото на отстранените опасни дървета, които застрашаваха преминаващите хора и автомобили.

Д-р инж. Ивайло Николов оцени положително партньорството с Община Пирдоп и изрази готовност за бъдещо сътрудничество, като подчерта, че с тази инициатива се дава пример и за гражданите на общината и цялото Средногорие, и е показателна как обединени – бизнес и представители на местната власт, имат една и съща мисия и стремеж към по-зелено и устойчиво бъдеще.

В рамките на тазгодишната кампания „Нашето зелено утре“ в Пирдоп и Душанци бяха засадени над 60 фиданки от видовете магнолия, чинар и пъстролистен ясенолистен клен.