IMG 20230914 102130

В Седмицата на пожарната безопасност и в деня на професионалния празник на пожарникарите - 14 септември, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" проведе традиционното си демонстрационно мероприятие в центъра на град Пирдоп.

Кметът Ангел Геров връчи поздравителен адрес на началника на РСПБЗН - Пирдоп гл. инсп. инж. Ненко Миков, с благодарност към огнеборците за всеотдайния труд и усилия, които ежедневно полагат в нелеката им професия.

По повод празника, поздрав и благодарност към всичките си служители за съвестното и отговорно изпълнение на служебните им задължения отправи и гл. инсп. инж. Ненко Миков.

На демонстрацията присъстваха организирано малките възпитаници от подготвителните групи на детските градини. Децата научиха подробности за професията на пожарникаря, чуха сирените и видяха светлинните сигнали. Най-атрактивно се оказа оръдието за гасене на височина, чиято демонстрация беше придружена с аплодисменти. Малчуганите разгледаха специализираните автомобили и се снимаха за спомен с огнеборците.